Отново е 15 септември

Отново е 15 септември. Празнува цяла България: онези, които тепърва ще влязат в училище и тези, които за пореден път ще прекрачат школския праг, но пораснали с едно лято, копнеещи да видят старите си приятели, да седнат на чиновете, да вдишат въздуха на класната стая, натежал от теореми, формули, разкази, дати; от смях и лудории.

 

По традиция в началото на всяка учебна година отец Костадин отслужи водосвет за здраве, късмет и успех на нашето свято дело - образованието.

Първите сърдечни думи и пожелания към всички присъстващи  произнесе директорът на нашето училище – госпожа Пенка Петкова.

Поздрав за всички ученици и техните родители с пожелания за успешна и ползотворна учебна година поднесоха момичетата от мажоретния състав на училището. Пред колоните от ученици бяха и техните учители - притихнали, умилени; изпълнени с мисълта за голямата  отговорност на благородното си дело. За учителя с любов бе поздравът в изпълнение на Виктория Райкова от 7б клас.   

Първокласниците за пръв път пристъпиха училищния праг с  вълнение, трепет и дръзновение. Насладихме се  на изпълненията им. След техния рецитал всички ученици влязоха в класните стаи.

Нека силата на знанието ни води напред и нагоре. Нека светлина да озарява пътя, по който вървим и успехите да си множим.

Съзидателна и мъдра учебна година! На добър път!!!