За връзка

Адрес

Новини

Днес бе открита напълно обновена стая за Занимания по интереси в Основно училище "Христо Ботев"

Днес бе открита напълно обновена стая за Занимания по интереси  в Основно училище "Христо Ботев"
Тук учениците от ГЦОУД ще провеждат часове, свързани с приготвяне на здравословна храна, подреждане на маса, култура на хранене и т.н.

 Реновирането бе осъществено по НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда.”

Кметицата Елена Петрова подари на учениците среща с поетесата Нели Атанасова по случай патронния празник на училището.

Кметицата Елена Петрова подари на учениците среща с поетесата Нели Атанасова по случай патронния празник на училището. В приятна игрова атмосфера децата се запознаха с част от нейното творчеството.

И тази година учениците участваха активно в коледните конкурси за украса, пита, сурвачка, картичка и рисунка.

И тази година учениците участваха активно в коледните конкурси за украса, пита, сурвачка, картичка и рисунка. Журито бе изключително затруднено при определяне на призовите места, защото коледните творения бяха уникални.

За коледна украса се присъдиха следните награди: две първи места , съответно за Александра Александрова, 4кл. и Мартин Николов, 7 кл. Две втори места: Симона Танева и Александър Иванов от 2 кл. Две трети места: Христо Желев, 1б клас и Никълъс Попчев, 5б клас. Поощрителна награда за Анджела Георгиева от 5а клас. Специални награди за Калина Милчева от 7 кл. и Иван Николов от 2 кл.

Съвсем в духа на Коледа звучи посланието „Да си добър е красиво”

Съвсем в духа на Коледа звучи посланието „Да си добър е красиво” . Това е мотото на Националния междуучилищен конкурс за рисунка, посветен на Деня на толерантността, в който участваха наши ученици. Калина Милчева от 7 клас се класира на второ място и бе наградена от организаторите от СУ „Трайко Симеонов” , гр.Шумен с  комплект за рисуване и ваучер за книжарница Хеликон на стойност 80лв. Поощрителна награда получи и Азизе Ахмед от 7 клас, чиято рисунка също е прекрасна.

В навечерието на най-светлите християнски празници станахме домакин на общоселско Коледно тържество

В навечерието на най-светлите християнски празници станахме домакин на общоселско Коледно тържество, в което взеха участие всички наши ученици, деца от ОДЗ "Първи юни", читалище "Селска пробуда" и клуб 55+. Участниците бяха подготвили богата  програма с много песни, танци и сценки. Актьорите от клуб "Булгаре" представиха народни обичаи за Бъдни вечер. На тържеството разбира се присъстваха Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. 
Благодарим на всички учители, които работиха усърдно, за да сътворят това коледно вълшебство!

Ученици, родители, приятели, пожелаваме Ви светли и благословени коледни празници! Бъдете здрави и щастливи! Нека в дома Ви царят уют, мир и топлина!

Наши ученици се класираха на призови места в общинския коледен конкурс „Весела Коледа за всички 2023”

Наши ученици се класираха на призови места в общинския коледен конкурс „Весела Коледа за всички 2023”.  В първа възрастова група Надежда Тодорова от II клас се класира на трето място. Във втора възрастова група картичката на Антония Дончева от VI клас е на първо място, а втори е Борис Илиев, VI клас. Поощрителни награди спечелиха  Слави Георгиев, V клас и Мартин Николов, VII клас. Благодарим на децата, техните родители и учители за активното участие и достойното представяне във всички мероприятия.

На 27 октомври се проведе и първата за годината изява на групата по интереси "Театрална работилница за мечти" по проект "Заедно в изкуствата и в спорта" с ръководител Нели Арнаудова-Милчева

На 27 октомври се проведе и първата за годината изява на групата по интереси "Театрална работилница за мечти" по проект "Заедно в изкуствата и в спорта" с ръководител Нели Арнаудова-Милчева.
Участниците изненада ха със забавни маски и   лакомства учениците по повод Хелоуин.

В Деня на Християнското семейство училището, читалището и кметството си подадоха ръка, за да организират истински семеен празник

В Деня на Християнското семейство училището, читалището и кметството си подадоха ръка, за да организират истински семеен празник.

Той започна с презентация на семейни снимки, подготвена и реализирана от Мартин Николов и г-жа Желязкова. Първокласниците рецитираха стихотворения под ръководството на г-жа Генова и г-жа Апостолова. Второкласниците на г-жа Иванова представиха сценката „Чедото“, а г-жа Николова  подготви третокласниците за „Сливи за смет“. Четвъртокласниците се представиха с пиесата “Мързелив, но досетлив“ и изпълнение на народни песни. Учениците от прогимназиален етап участват във вокалната група на г-жа Павлова и театралния състав на г-жа Арнаудова-Милчева.

Учениците и персоналът от ОУ "Христо Ботев" успешно проиграха Плана за евакуация от сградата при пожар

Учениците и персоналът от ОУ "Христо Ботев" успешно проиграха Плана за евакуация от сградата при пожар. В обучението взе участие и звено от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Първомай. Пожарникарите разказаха на учениците за най- честите причини за пожар, мерките за безопасност, поведение при пожар, видове пожарогасители. Демонстрира се гасене на огън с пожарогасител и пожарникарски маркуч.

Заедно в изкуствата и спорта

През учебната 2023-2024 година ОУ ,,Хр. Ботев“  се включи в Националната програма ,,Заедно в изкуствата и спорта“. Целта на програмата е създаването на условия за развитие на творческите способности на децата със средствата на театралното изкуство; естетическо възпитание на участниците, засилване интереса на учениците за участие в групи/ отбори за колективни спортове, насърчаване на работата в екип и подобряване на социалните взаимодействия между подрастващите.

Publish modules to the "offcanvas" position.