За връзка

Адрес

Новини

На 29.10.2021г. в ОУ,,Христо Ботев” се проведе спортен празник

На 29.10.2021г. в ОУ,,Христо Ботев” се проведе спортен празник. Организирани бяха игри със състезателен характер - дърпане на въже, народна топка, футбол, бягане на 100 метра, федербал и джаги. Учениците бяха разпределени в две възрастови групи- I – IVклас и  V-VII клас. Децата  от начален курс играха в двора на училището, а по-големите ученици се състезаваха на стадиона.

Отново е 15 септември

С традиционен празничен водосвет , отслужен от отец Костадин и дякон Тодор , бе открита новата учебна година в ОУ,,Христо Ботев“. След  тържественото слово на директора на училището - г-жа Пенка Петкова,  учениците от пети клас и от вокалната група на училището изнесоха кратка музикална програма. Първокласниците очароваха публиката със стихове, посветени на първите им стъпки в училище. След края на тържеството всички ученици и учители прекрачиха училищния праг.

Информация за родители на ученици, записани в първи клас

Анелия Иванова от 7 б клас се класира на първо място в Националното състезание "Природата - наш дом" 2021г. в раздел : Костюм или предмет от отпадъчни материали

СИМОНА СРЕБРЕВА ПЪРВА ПО РЕЗУЛТАТ В ОБЛАСТ ПЛОВДИВ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ

Възпитаничката на ОУ,,Хр. Ботев“, с. Градина Симона Сребрева от VIIб клас се класира с максимален брой точки за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Тя е сред малцината в страната , които ще борят сили на 06.06.2021г. в София. Само няколко точки не достигнаха на Габриела Рашева да постигне същия успех. Достойно се представиха Мария Нейкова, Анелия Иванова (7б клас) и Рая Емилова от 5а клас. За седмокласниците изпитът съдържаше два модула - тест и отговор на литературен въпрос, а пети клас писаха преразказ на непознат текст.

Стартираха ,,Занимания по интереси“

И през  тази учебна година в ОУ,,Хр. Ботев“ ще се провеждат занимания по интереси, които са с национално финансиране. Чрез тях се подкрепя развитието на ключови компетентности на учениците в областта на математиката, информатиката, природните науки и технологиите. Това са учебни часове и изяви на учениците, провеждане на занимания между различни институции, посещения на различни културно-исторически и природни обекти . Групите по тях се организират приоритетно в направленията: ,,Дигитална креативност“, ,,Природни науки“, ,,Математика“ и ,,Технологии“. Провеждат се извън часовете по учебен план, по време на целодневната организация на учебния ден извън дейностите за самоподготовка.

Ботевци сред най-добрите в страната

През учебната 2019/2020 година ученици от II и  III клас на ОУ,,Хр. Ботев“ се включиха активно в състезанията,  организирани от Сдружение на българските начални учители. Право на участие в него имаха всички ученици, които са получили максимален брой точки в поне две от предходните състезания („Аз, природата и светът”, „Аз и буквите“, „Аз и числата”, „Аз рисувам” ,„Аз общувам с Европа”).

Отново е 15 септември, но този път 2020 година!

Отново е 15 септември. Празнува цяла България - онези, които тепърва ще влязат  в училище и тези, които за пореден път ще прекрачат школския праг, но пораснали с едно лято, копнеещи да видят старите си приятели, да седнат на чиновете, да вдишат въздуха на класната стая, натежал от теореми, формули, разкази, дати; от смях и лудории.

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет

Препоръки относно безопасно провеждане на дистанционно обучение в онлайн среда

Publish modules to the "offcanvas" position.