Коледно тържество

Веднъж в годината е Коледа! Но неведнъж в годината са ни  нужни доброта, милосърдие и надежда. В очакване на по-добри дни, семейно щастие и благоденствие учениците на ОУ„Хр. Ботев““ обединиха сили и талант за подготовката на своето коледно тържество.

Празникът започна с влизането на  коледарите. Добри гости коледари по стар български обичай  пяха песни за здраве, плодородие и благополучие през новата година. Под ръководството на г-жа Ваня Павлова пресъздадоха част от коледарския обичай. Групата представи непреходните български традиции с „Коледарска благословия“. След това най-малките възпитаници в училището -първокласниците- се появиха на сцената и поздравиха всички с весели новогодишни стихчета. Програмата продължи с изпълнения на красиви коледни песни от ,,Вокалната група“ по проекта ,,Заедно в изкуствата и спорта“, ръководена от г-жа Ваня Павлова. Своето първо и много успешно представяне направи и групата,,Песни и танци на народите“ по същия проект с ръководител г-жа Димитрина Александрова.Те  отведоха присъстващите в света на народното творчество с изпълнение на ръченица.

Г-жа Пенка Петкова– директор на училището  пожела на всички да имат успех, радост и удовлетворение от постигнатото в името на бъдещето на училището. Да бъде радост в очите и мир в душите. Тя награди всички ученици, които участваха в коледния конкурс за рисунка, украса, суровачка.

Многообразната и богата програма, посветена на коледния празник, премина при голям интерес, весело настроение и радостно оживление. Нека посрещнем предстоящите празници с топлина в сърцето, със светлина в душата и вяра в новото начало. Да бъде Коледата незабравима и Новата 2023 година неповторима!

 

Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество
Коледно тържество